Patiënteninformatie Implaclean

Gebitsverzorging met tandpasta met actieve zuurstof

Een goede mondhygiëne is van het allergrootste belang, zowel voor als na het plaatsen van implantaten. Wij raden aan om minimaal tweemaal daags te poetsen met Implaclean®. Daarbij is regelmatige controle bij tandarts en/of mondhygiëniste ook van belang. Voor het verzorgen van de implantaten en de opbouwen, adviseren wij u als volgt te werk te gaan:

Belangrijk:

Kroon en brugwerk

Als er bij u een kroon of brug op implantaten is geplaatst, moet u extra goed letten op het reinigen van de overgangen van het tandvlees naar de kroon. De overgang kan het beste gereinigd worden met Implaclean®, gebruik een zachte tandenborstel om beschadiging aan het tandvlees te voorkomen. De ruimtes tussen de kronen (tanden en of kiezen) hebben ook extra aandacht nodig. De tussenruimtes zijn het beste te reinigen met behulp van een rager, stoker of flossdraad. Om uw mondhygiëne in topconditie te krijgen, verzorgd u uw gebit met implaclean.

Drukknop- en magneetconstructie

Nadat u uw prothese heeft uitgenomen, kunt u voor het reinigen van de drukknop- of magneetconstructie gebruik maken van een zachte tandenborstel met een kleine borstelkop. Een kindertandenborstel of elektrische tandenborstel is zeer geschikt.
De belangrijkste plekken die u schoon dient te maken, zijn de overgangen van de drukknop- of magneetconstructie naar het tandvlees.
Zet de tandenborstel op de overgang van de drukknop- of magneetconstructie naar het tandvlees en maak een horizontale beweging.
Hierbij moet u voelen dat het tandvlees geraakt wordt. Niet hard poetsen. Er is geen kracht nodig om goed schoon te maken.
Trek eventueel met de andere hand uw lip weg om het beter te kunnen zien.

Staaf-huls constructies

Indien bij u een staaf-huls constructie is geplaatst, gelden dezelfde poetsinstructies als voor de drukknop- en magneetconstructie.

Het is belangrijk onder de staaf-huls constructie te reinigen met een rager, flosdraad of katoenen schoenveter. Dit gaat eenvoudig door de rager, flosdraad of veter heen-en-weer te bewegen. Ragers en flossdraad zijn verkrijgbaar bij uw apotheek of drogisterij.

Belangrijk!
De overgangen van tandvlees naar de desbetreffende opbouwen dienen goed schoon gehouden te worden. Als deze niet goed worden verzorgd, leidt dit tot ontsteking van het tandvlees. Dit kan resulteren in ontstoken kaakbot en in ernstige gevallen het verlies van de implantaten. Dit kunt u voorkomen door deze hygiëne-instructies goed toe te passen. Indien u last blijft houden van bloedend tandvlees, raadpleeg dan uw behandelaar.