Over ons

Dyna Dental Engineering

Dyna Dental is sinds 1984 dé marktleider en fabrikant op het gebied van Nederlandse hoogwaardige tandheelkundige implantaten en aanverwante producten. Tevens is Dyna Dental dé producent van CADCAM-suprastructuren. Daar zijn we trots op!

Nederlandse kwaliteit van zowel zelfgeproduceerde als gedistribueerde tandheelkundige benodigdheden maakt ons dé partner voor de dentale professie in Nederland. Een uitgebreid internationaal distributienetwerk voor ons implantologie-portfolio draagt hier mede aan bij.

Constante innovatie, professioneel onderzoek en de voortdurende ontwikkeling van kwaliteitsproducten, zorgen ervoor dat Dyna Dental een belangrijke rol speelt in de toekomst van alle dentale professionals. Dyna Dental is er om u te ontzorgen en staat klaar om u te helpen.

Werkt u nog niet met Dyna? Neem nu contact met ons op!

Kwaliteit sinds 1984

Dyna Dental is sinds 1984 dé marktleider en fabrikant op het gebied van Nederlandse hoogwaardige tandheelkundige implantaten en aanverwante producten. Tevens is Dyna Dental de producent van CADCAM supra-structuren. Daar zijn we trots op!

Missie

Dyna Dental voorziet tandheelkundige professionals van geavanceerde en hoogwaardige tandheelkundige oplossingen, gericht op het welzijn van patiënten, gebaseerd op eenvoud, behandelcomfort en de hoogste normen voor tandheelkundige producten.

Visie

 Dyna Dental wil de totale partner zijn voor alle tandheelkundige professionals door uitbreiding en innovatie op het gebied van digitale tandheelkunde en tandprothetiek. Dyna Dental zal het bestaande productportfolio op het gebied van implantaatbehandelingen, voor- en nazorg nog verder optimaliseren en uitbreiden. Hierdoor zal Dyna Dental zich profileren als de partner voor de tandheelkundige en tandprothetische professional middels levering van hoogwaardige, kosteneffectieve producten.

Onze vier USP's

Om het tandheelkundige professionals en hun klanten zo aangenaam mogelijk te maken, hanteert Dyna Dental vier USP’s waaraan al onze producten voldoen:

EENVOUD

 • één implantaatsysteem met 3 designs
 • één conische connectie
 • één instrumentencassette

NEDERLANDS KWALITEITSPRODUCT

 • Nederlandse ontwikkeling en productie
 • hoogwaardige evidence-based producten

IN-HOUSE CADCAM PRODUCTIE

 • op alle implantaatsystemen
 • medical grade 5 ELI titaan
 • CE gemarkeerde fixatieschroeven van alle gangbare merken

BESTE PRIJS- KWALITEITVERHOUDING

 • dé marktleider in Nederlandse implantaten sinds 1984
 • een competitieve prijs
 • uitstekende service en korte lijnen

Volledig gecertificeerd

Implantaten worden geclassificeerd als Klasse II B-producten, abutments en schroeven zijn Klasse IIA. Al deze producten moeten voldoen aan de vereisten van de richtlijn medische hulpmiddelen (MDD 93/42/EEG) en de bijbehorende normen. Deze omvatten de NEN-EN 1642 en NEN-EN-ISO 14801, die gedeeltelijk bewijzen dat aan alle noodzakelijke vereisten is voldaan.

Alle producten van Dyna Dental:

 • hebben op feiten gebaseerde claims
 • worden onderworpen aan 100% kwaliteitscontroles 
 • zijn wetenschappelijk onderbouwd en klinisch onderzocht

Notified body en certificering

Het certificerings- en inspectieproces wordt gecontroleerd door een ‘notified body’. Dit is een instituut dat toezicht houdt op de naleving van de Europese richtlijnen. Voor fabrikanten van tandheelkundige producten zijn er 3 wereldwijd gerenommeerde notified bodies actief; DEKRA, BSI en Tüv Sud. Deze instanties zorgen ervoor dat de kwaliteit van de producten voldoet aan de hoogste normen. DEKRA is de notified body die Dyna Dental Engineering B.V. certificeert. DEKRA behoort tot ‘The European Association for Medical Devices of Notified Bodies ‘en volgt alle nodige gedragscodes. 26 andere notified bodies zijn ook aangesloten (www.team-nb.org).

Innovatie

Onze specialisten van Research & Development zijn in samenwerking met diverse tandheelkundige professionals constant bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige tandheelkundige producten om nieuwe behandelingen mogelijk te maken en bestaande behandelingen te verbeteren.

bilimsel_calismalar

Service

Naast de kwaliteitspijlers voor onze producten, vinden wij een goede relatie met onze klanten ook erg belangrijk. Daarom kunt u als klant van Dyna Dental rekenen op een full-service behandeling. Die bestaat uit:

 • regelmatig bezoek van onze medewerkers
 • snelle behandeling van wensen, vragen en klachten
 • ondersteuning bij de ontwikkeling van backoffice
 • uitleg over productinformatie en technische kennis
 • trainingslessen
 • protocollen voor chirurgisch -, prothetische- en laboratoriumprocedures

Dankzij ons wereldwijde netwerk kunnen patiënten indien nodig op ieder continent behandeld worden met de producten van Dyna Dental. Ook blijven wij producten ondersteunen die wij niet meer verkopen. Zo kunnen patiënten die tientallen jaren geleden behandeld zijn altijd geholpen worden.

Garantie

De garantie op prothetische componenten, kronen en alle structuren is 5 jaar. Mits de patiënt minimaal één keer per jaar de specialist heeft bezocht – of zo vaak als de specialist nodig acht – en de patiënt het behandelplan van de specialist volgt. Op alle CADCAM-producten – ook gemaakt op implantaten van derden – bieden wij ook 5 jaar garantie. Als een implantaat na de behandeling verloren gaat*, wordt door Dyna Dental gratis een nieuw implantaat geleverd en de hulpmiddelen voor die behandeling verzorgen wij ook.

Wilt u meer weten over onze kwaliteitspijlers, service of garantie? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de unieke kwaliteiten van Dyna Dental.

*U vind de garantievoorwaarden onder het kopje klantenservice