Implaclean

Implaclean®

Implaclean®, dé professionele tandpasta op basis van actieve zuurstof en dé tandpasta voor implantaten.  Al 15 jaar is Implaclean® een nieuwe generatie tandpasta gebaseerd op de gepatenteerde Ardox-X® technologie. Wetenschappelijke studies tonen aan dat het gebruik van Implaclean® zorgt dat schadelijke bacteriën verdwijnen. Ook groeien nieuwe bacteriën minder snel. Tevens zorgt de actieve zuurstof ervoor dat plaquevorming wordt voorkomen, tanden blijven schoner en witter van kleur! Het is dus belangrijk om Implaclean® te gebruiken als preventie en als nazorg. Ook als Tandpasta voor implantaten, of voor en na het plaatsen van implantaten, raden wij het aan om Implaclean® te gebruiken. Maar uiteraard ook ons advies om deze tandpasta te laten gebruiken om problemen met het gebit te voorkomen!

Belangrijk:

Mondziekten

Veel mondziekten worden geassocieerd met de aanwezigheid van schadelijke bacteriën. Deze bacteriën leven in een povere zuurstof omgeving of een zuurstofloze omgeving. Een eigenschap van deze anaerobe micro-organismen is dat zuurstof een ernstige bedreiging voor ze vormt.

De behandeling van deze mondziekten is voornamelijk gericht op de vermindering van de pathogene micro-organismen. In de meeste gevallen wordt dit bereikt door een betere mondhygiëne en professionele gebitsreiniging (diepte reiniging).

 

Bekende anaërobe bacteriënGerelateerd aan
Actinobacillus actinomy
cetemcomitans
parodontitis / peri-implantitis
Treponema denticolagingivitis / peri-implantitis
Porphyromonas gingivalisparodontitis / peri-implantitis
Prevotella intermediaparodontitis
Bacteroides forsythusPardontose
Streptococcus mutanscariës

Actieve zuurstoftechnologie

Implaclean® met actieve zuurstof is een nieuwe generatie tandpasta gebaseerd op de gepatenteerde Ardox-X® technologie, die gedurende meerdere uren op een gecontroleerde manier niet radicale actieve zuurstof afgeeft. Zodra Implaclean® wordt aangebracht, breken de actieve zuurstofdeeltjes door de celwand van de bacteriën, die dan vervolgens desintegreren.

De actieve zuurstof deeltjes zijn zeer vluchtig en zo klein dat ze doordringen tot in de diepere lagen van het weefsel, waardoor ze effectief zijn in het gehele behandelingsgebied. Actieve zuurstof is een natuurlijk bestanddeel, pH neutraal en bevat geen alcohol, chemische desinfecteermiddelen of peroxiden.

Het succes van Implaclean® is te danken aan de Ardox-X® technologie. Dit is een moleculair complex dat radicaalvrije (veilige) actieve zuurstof (O-) afgeeft. Het gebruik van radicaalvrije (veilige) zuurstof voor medische toepassingen wordt al meer dan 50 jaar toegepast met de hyperbare zuurstoftherapie (HBOT) als de meest bekende behandeling.

Implaclean® helpt bij de eliminatie van de schadelijke bacteriën, werkt voor een lange periode en helpt bij de vermindering van de groei van nieuwe bacteriën. Mogelijke pockets (tanden en implantaten) blijven schoon, vrij van schadelijke bacteriën en tandvleesontstekingen blijven uit. De actieve zuurstof zorgt ervoor dat plaquevorming wordt voorkomen, tanden wit van kleur blijven en er na verloop van tijd geen kleurafwijkingen tussen de natuurlijke tanden en implantatenkronen ontstaan. Implaclean® bevat ook lactoferrine. Dit is een eiwit dat o.a. aanwezig is in speeksel, tranen, slijm en moedermelk. In combinatie met actieve zuurstof zorgt dit voor een antibacteriële, antiparasitaire en antivirale werking, waardoor gevaarlijke bacteriën geen kans krijgen om te overleven en de tanden en implantaten in optimale conditie blijven. Implaclean® is dus de beste tandpasta voor implantaten, maar het is ook de beste tandpasta voor mensen zonder implantaten.

Implaclean® bevat ook een neutrale pH-waarde en een laag fluoride gehalte. Uit onderzoek blijkt namelijk dat titanium door een hoog fluoride gehalte kan worden aangetast. Tegenwoordig bevatten bijna alle tandpasta’s een hoge concentratie fluoride (> 1200 ppm F-). Implaclean® daarentegen bevat slechts een kleine hoeveelheid fluoride (+ / – 200 ppm F-) en geen schurende bestanddelen.

Onderzoek Implaclean

In een recent dubbelblind onderzoek aan de Universiteit van Milaan is aangetoond dat Implaclean de vorming van de schadelijke biofilm vermindert en voorkomt. Een indrukwekkend resultaat!

De biofilm is een slijmlaag bestaande uit bacteriën, suikers en eiwitten die ervoor zorgt dat de bacteriën minder gevoelig zijn voor medicijnen. Bovendien kunnen de ziekteverwekkers zich hierin naar hartenlust vermenigvuldigen.

Abstract onderzoek

Het doel van de in vivo studie is om te beoordelen of een tandpasta met een zuurstof afgevende verbinding (AX = Implaclean® Tandpasta) in staat is om de vorming van biofilm op implantaten met een ruw oppervlak te verminderen in vergelijking met een controletandpasta, zonder de microstructuur van het geteste oppervlak aan te tasten.

Methoden: In deze dubbelblinde, cross-over, gecontroleerde klinische studie werden in totaal veertien gezonde vrijwilligers gerekruteerd. Voor elke proefpersoon werden twee mandibulaire spalken (test en controle) gemaakt met één implantaat bevestigd aan de rechter linguale zijde van de mandibulaire boog. De spalk werd gedurende 5 dagen continu gedragen en de dagelijkse hygiëne werd uitgevoerd met de spalk en met behulp van de test- (AX) of controletandpasta. Implantaten werden geanalyseerd met scanning-elektronenmicroscopie en met laserprofilometer voor de beoordeling van biofilmhechting (% van gebieden vrij van biofilm-FA) en oppervlakteveranderingen (morfologie en ruwheid).

Resultaten: FA resulteerde significant hoger in test dan in controle-implantaten. Er werden geen verschillen gevonden tussen groepen in termen van biofilmorganisatie, oppervlaktemicrostructuur en ruwheid.

Discussie: Dagelijks gebruik van Implaclean® tandpasta lijkt de hoeveelheid biofilm die aan het ruwe implantaatoppervlak hecht te verminderen zonder corrosie of degradatie van het titaniumoppervlak.

Literatuur

  1. Elena Canciani, Riccardo Sirello, Claudia Dellavia, Giacomo Begnoni, Dolaji Henin, Gaia Pellegrini. Implant Surfaces Exposed to the Oral Cavity and Treated with Toothpaste Containing Oxygen Releasing Compound: A Morphological Controlled Clinical Trial
  2. Berendsen JLM, el Allati I, Sylva LH, Blijdorp PA, Van Damme PhA, Meijer GJ. Ardox-X® adjunctive topical active oxygen application in periodontitis and peri-implantitis – a non published pilot study
  3. Boere G Academic Centre for Dentistry Amsterdam (ACTA), Department of Dental Materials Science, The Netherlands, Influence of fluoride on titanium in an acidic environment measured by polarization resistance technique. J Appl Biomater. 1995 Winter;6(4):283-8
  4. Nakagawa M, Matsuya S, Shiraishi T, Ohta M., Department of Dental Materials Engineering, Faculty of Dentistry, Kyushu University, Fukuoka, Japan. Effect of fluoride concentration and pH on corrosion behavior of titanium for dental use. J Dent Res. 1999 Sep;78(9):1568-72
  5. Toumelin-Chemla F, Rouelle F, Burdairon G, Laboratoire de Biomatériaux, Faculté de Chirurgie Dentaire, l’Université Paris V, France Corrosive properties of fluoride-containing odontologic gels against titanium. J Dent. 1996 Jan-Mar;24(1-2):109-15.
  6. Ide K, Hattori M, Yoshinari M, Kawada E, Oda Y. , Department of Dental Materials Science, Tokyo Dental College, 1-2-2 Masago, Mihama-ku, Chiba, Japan 261-8502. The influence of albumin on corrosion resistance of titanium in fluoride solution. Dent Mater J. 2003 Sep;22(3):359-70.
  7. Strietzel R, Hösch A, Kalbfleisch H, Buch D., BEGO, Bremer Goldschlägerei, Bremen, Germany. In vitro corrosion of titanium. Biomaterials. 1998 Aug;19(16):1495-9.