Dé tandpasta voor implantaten!

Wetenschap

De werking van actieve zuurstof, lactoferrine en fluoride wordt ondersteund door wetenschappelijke artikelen. Deze dragen bij aan de verantwoording van de werking van Implaclean®. Nieuwe relevante onderzoeken worden op deze pagina bijgehouden.

Gebitsverzorging

Een goede mondhygiëne is van het allergrootste belang, zowel voor als na het plaatsen van implantaten. Wij raden aan om minimaal tweemaal daags te poetsen met Implaclean®. Daarbij is regelmatige controle bij tandarts en/of mondhygiëniste ook van belang. Voor het verzorgen van de implantaten en de opbouwen, adviseren wij u als volgt te werk te gaan:

Waar is Implaclean te koop?

Koop Implaclean gemakkelijk online bij de volgende webwinkels:

Voordelen

De voordelen van Implaclean

Implaclean® is de eerste tandpasta met actieve zuurstof.
Dyna Dental Engineering B.V. heeft in 2007 bedacht deze unieke actieve zuurstof technologie van Ardox-X® toe te passen in een tandpasta. Deze implantaattandpasta is ontwikkeld om de implantaten en mondgezondheid in goede conditie te houden.

Door middel van de gepatenteerde formule van Ardox-X® en toevoeging van lactoferrine, heeft Implaclean® veel voordelen ten opzichte van normale tandpasta’s. Met name als u een implantaat heeft of krijgt.

Eigenschappen

De eigenschappen van Implaclean

De unieke formule van Implaclean® implantaat tandpasta helpt bij snellere wondgenezing.
Met Implaclean® voorkomt u ontstekingen en elimineert bacteriën.
Normale tandpasta’s bevatten meestal ingrediënten die ervoor zorgen dat een implantaat beschadigd wordt. Een implantaat kan worden aangetast door een hoge concentratie fluoride, schurende bestanddelen en slechte mondhygiëne. Bij de formule van Implaclean® is hier rekening mee gehouden, om ervoor te zorgen dat het implantaat in optimale conditie blijft.

Implaclean recept

Actieve zuurstof

Implaclean® bevat de Ardox-X® actieve zuurstoftechnologie, deze is ontwikkeld door Ardoz Healthcare B.V.

De actieve zuurstof is een zuurstof donor. Wanneer het wordt aangebracht, vindt er gecontroleerde afgifte van zuurstofmoleculen plaats en dringt het diep door in het weefsel. De actieve zuurstof bevordert het helen van wondjes, desinfecteert, voorkomt tandplak en zorgt voor een goede conditie van het tandvlees.

Daarnaast helpt het tegen peri-implantitis, parodontitis, gevoelige tanden, slechte adem en geeft een whitening effect. Nog een groot voordeel, is dat actieve zuurstof er voor zorgt dat er geen kleurverschillen ontstaan tussen de natuurlijke tanden en de implantaat kronen.

Lactoferrine

Lactoferrine is een ontstekingsremmende proteïne die onder andere voorkomt in traanvocht en moedermelk. In combinatie met actieve zuurstof draagt lactoferrine bij aan een antibacteriële, anti-parasitaire en antivirale werking van de tandpasta. Ook helpt lactoferrine bij het vormen van nieuw botweefsel en het vormen van bot.

pH neutraal en laag fluoride gehalte

Titanium is een veelgebruikt materiaal om implantaten te maken. De kans is groot dat ook uw implantaat uit titanium bestaat. Om krasjes en aantasting op het implantaat of implantaat-constructie te voorkomen heeft Implaclean® een neutrale pH waarde, laagfluor gehalte (200 ppm F-) en geen schurende bestanddelen.

Normale tandpasta’s hebben vaak een hoge concentratie fluoride. Fluoride en de pH-waarde van een tandpasta kunnen titanium aantasten. Daarnaast kunnen schurende bestanddelen in een tandpasta zorgen voor krasjes in het implantaat, wat ervoor zorgt dat bacteriën zich beter kunnen nestelen.

Fluoride

Fluoride boven de 500 ppm, (normale tandpasta’s ongeveer 1000 – 1500 ppm) kan schadelijk zijn voor titanium. Implantaten, en de onderdelen die op de implantaten worden geschroefd, zijn in de meeste gevallen gemaakt van titanium. Fluoride is echter wel van belang voor de natuurlijke tanden in de mond, omdat Fluoride het laagje glazuur van natuurlijke tanden versterkt om zo slijtage en tandbederf tegen te gaan.
Om deze reden heeft Dyna Dental Engineering B.V. er voor gekozen een laag gehalte fluor (200 ppm) toe te laten voegen aan de formule van Implaclean®.

Wetenschappelijke onderzoeken die gerelateerd zijn aan bovenstaande informatie zijn te vinden bij Wetenschap