Infraframes

Infraframes

Een infraframe is een metalen basis ter versteviging van een prothese of gedeeltelijke prothese, ook wel een frameprothese of partiële prothese genoemd. Om tot het prothese te komen wordt het infraframe gekleurd door een roze, tandvleeskleurige kunsthars en worden er tanden op bevestigd. Omdat de plaat van metaal is gemaakt, is deze sterker dan het kunstharsplaatje van een plaatprothese, deze bevat namelijk veel meer kunststof. De prothese rust (gedeeltelijk) op het slijmvlies en op de overige tanden in de mond.

CADCAM opties

Infraframes ter versteviging van de prothese zijn ook onderdeel van het aanbod bij de vervaardiging van een CADCAM-bar. Schroefgaten worden daarbij altijd vrijgelaten.

Opties:

  • Een Infraframe waarbij de ruiter afgedekt worden (INFCOV)
  • Een Infraframe waarbij de ruiters niet afgedekt worden (INFUNC)
  • Een Infraframe de luxe met een metalen rand (bovenprothese) waarbij de ruiters afgedekt worden (INFLUXC)
  • Een Infraframe de luxe met een metalen rand (bovenprothese) waarbij de ruiters niet afgedekt worden (INFLUXU)
  • Een Infraframe de luxe met een metalen rand (bovenprothese) met de inkerving (INFLUX)

Output

Op dit moment wordt steeds vaker de mondscanner gebruikt ter vervanging van de traditionele afdruk. Een mondscan is in veel gevallen een stuk nauwkeuriger dan de traditionele afdrukmethode.

Het Dyna scancenter kan output van scans met open ST- files verwerken en het maakt gebruik van 3Shape. het 3Shape portal is een portaal waar ontwerpen gemakkelijk op uitgewisseld kunnen worden.

CADCAM

CADCAM-constructies kunnen op bijna elk implantaatsysteem worden geproduceerd. We hebben een referentielijst beschikbaar die volledig is geïmplementeerd in ons CADCAM-systeem, op deze manier kan er gekeken worden of er een fixatieschroef voor het systeem beschikbaar is.

Is het implantaatsysteem dat u heeft aangevraagd niet in de lijst vermeld, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dyna kan het implantaatsysteem op verzoek implementeren voor u.