Instant adjusting bar

Instant adjusting bar

Zelfinstellende staaf-huls constructie

  • 100% spanningsvrije constructie
  • nooit meer aangieten, solderen, laserlassen of scannen
  • aanzienlijke tijd en kosten besparing
  • volledig uit titanium vervaardigd
  • zeer eenvoudige toepassingsprocedure

De gepatenteerde, volledig uit titanium vervaardigde geprefabriceerde Dyna Instant Adjusting Bar® (zelf instellende staaf-huls constructie) geeft een nieuwe dimensie aan de vervaardiging van suprastructuren in de implantologie. En kan direct spanningsvrij op de (niet) parallelle implantaten en dus ook op de implantaat analogen worden geschroefd. Tijdens het inschroeven past de Dyna IA Bar® zich dus automatisch aan de positie van de implantaten aan. De tandprotheticus of het laboratorium kan vervolgens de gehele supraconstructie vervaardigen met de retentiedelen zonder zich zorgen te maken over de pasvorm van de staaf-huls constructie op de implantaten in de mond van de patiënt. Het systeem is dus aanzienlijk tijdbesparend voor zowel de tandarts, de tandprotheticus, de tandtechnicus en de patiënt!

HOE WERKT HET?

Het idee van de gepatenteerde Dyna zelfinstellende staaf-huls constructie is gebaseerd op een schuif en kogelgewricht verbinding. De staaf kan zichzelf aanpassen in de lengte waarbij het gewricht zorgt voor een volledige spanningsvrije passing op de implantaten tot een maximale totale hoek van 18°.

Indicaties

De Dyna IA Bar® kan alleen gebruikt worden in combinatie met 2 implantaten. Het is echter wel mogelijk om overkappingprotheses te vervaardigen met 2 staaf-huls constructies. De positie van de implantaten is erg belangrijk, omdat de staaf-huls niet in labiale of linguale richting aangepast kan worden. Het gebruik van een boorsjabloon wordt daarom aanbevolen.

Contra-indicaties

  • implantaten die te veel naar labiaal of linguaal geplaatst zijn
  • afstand tussen de implantaten < 16mm en > 26,5mm

Onderdelen

Een IA Bar bestaat uit universele bar hulzen, extensie opbouwen, een bar en universele fixatie schroeven. In de bar sets is een speciale extension level abutment screw bijgesloten. Extensie abutments zijn verkrijgbaar in verschillende transgingivale hoogtes van 0 tot en met 6mm.

Benodigd instrumentarium zijn een hex driver (5181S) en een single slot driver (5081S).