Digitale prothese

Digitale prothese

Dyna Dental zet in samenwerking met Ivoclar Vivadent nieuwe industriële normen voor de digitale productie van restauraties in het tandtechnisch laboratorium. Onze machines kunnen een verscheidenheid aan materialen nat en droog verwerken en zijn geschikt voor vrijwel alle denkbare indicaties. De hoge dynamiek en efficiëntie van de machines resulteren in nauwkeurige en snelle productieresultaten van uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Dyna biedt een uitgebreid assortiment aan van CADCAM-producten voor de tandheelkundige professional, waaronder esthetische en hypermoderne materialen voor vaste gebitsprothese, uitneembare prothese en procesondersteuning binnen uw organisatie.

Voordelen van de Dyna Dental Digiprothese:

 • deze digitale prothese wordt volgens MDR-richtlijnen geproduceerd
 • geen tijdrovende stappen nodig, zoals ingipsen, opstellen en modelleren, inbedden, uitspatten, elementen uitspatten, elementen terugplaatsen, uitblokken, polymeriseren etc.
 • re-occluderen niet langer benodigd
 • kosteneffectieve, tijdbesparende, voorspelbare esthetische behandelingsresultaten
 • significant minder restmonomeren
 • reproduceerbare resultaten vanaf de eerste planning tot en met de immediaat en de uiteindelijke definitieve prothese
 • mogelijkheid tot preview van de restauratie voor de patient voordat het product gemaakt wordt
 • mechanisch stabiele, esthetische restauraties met zeer hoge nauwkeurigheid
 • mogelijkheid tot conventioneel rebasen of repareren
  geen investeringen nodig
 • geen doorlopende kosten zoals tooling, onderhoud, jaarlijks terugkerende licentiefees en software-updates
 • geen extra kennis benodigd betreffende CAM (productie)
 • CE-gecertificeerd materiaal

Uw opties - Digitale prothese

Dyna Dental werkt alleen samen met kwalitatieve en gerenommeerde bedrijven om onze producten te vervaardigen. Hierdoor een toekomstgerichte hoogwaardige oplossing voor precieze, efficiënte en geautomatiseerde productie van tandheelkundige restauraties aanbieden. Hierbij frezen wij met CADCAM-discs en -blokken uit glaskeramiek, zirkoniumoxide, PMMA, CoCr, titanium Grade 5 ELI, was en composiet.

De protheses van Dyna worden gemaakt met behulp van Ivotion monolithische discs, speciaal ontworpen voor de hoogwaardige en efficiënte digitale productie van volledige uitneembare gebitsprotheses.

Ivotion Bicolor

De disc biedt voorspelbare en monolithische freesoplossing waarbij slechts één tweekleurige disc voor zowel tanden als mucosa kan worden gebruikt. Dit design heeft de potentie om de wereld van de digitale tandheelkunde te veranderen. De go-to disc voor een standaard prothese.

De unieke schelpgeometrie bevindt zich in de ivotion schijf.

De schelpgeometrie is een op gegevens gebaseerde, driedimensionale tand- en tandboogstructuur die is ontworpen voor het vervaardigen van boven- en onderprothesen. Met deze innovatieve technologie kunnen op maat gemaakte volledige gebitsprotheses in één bewerking worden gefreesd.
Een state-of-the-art productieproces produceert een hechte chemische verbinding tussen de twee materialen om een soepele overgang en een spanningsvrije monolithische schijf te produceren. Hierdoor vertoont het materiaal over de gehele schijf een uniforme sterkte.

Ivotion Base

High Impact High Impact PMMA Double Crossed Linked-discs (DCL) materiaal staat erom bekend zeer breukbestendig te zijn, met een duurzame en homogene kwaliteit, zonder porositeit, rest monomeer of luchtbellen.

Ivotion Dent en Dent Multi

Ivotion Dent – Digitale prothese

Individuele tanden en tandbogen worden uit deze High Impact PMMA Double Crossed Linked-discs (DCL) tandmateriaal worden gefreesd. Het materiaal heeft een translucente schakering en natuurlijke fluorescentie. De tanden worden uit één stuk gefreesd en indien gewenst kan het design aangepast worden naar eigen wens.

Ivotion Dent Multi – Digitale prothese
De Ivotion Dent Multi layer discs hebben het innovatieve multichromatisch Pearl Structure Effect. Dit zorgt voor een harmonieus verloop van de kleur binnen de schijf, waardoor de gebitsprothese esthetisch een zeer mooie afwerking heeft. Deze discs zijn tevens gemaakt van High Impact PMMA Double Crossed Linked-discs (DCL) materiaal.

Tinten - Digitale prothese

Workflow

Diverse workflows voor zowel de standaard als immediaatprothese zijn beschikbaar, zodat nog duidelijker wordt hoeveel tijd bespaard kan worden. Vraag deze via het formulier hiernaast op of neem contact op met sales op nummer 0164-271080.

Pasprothese

De pasprotheses van Dyna Dental worden geprint met behulp van CE-gemarkeerde materialen van NextDent. Biocompatibel en uiterst geschikt voor het produceren van een pasprothese welke bestaat uit een basisplaat en tandenboog. De beetregistratie en occlusie kunnen op deze manier zeer nauwkeurig nagekeken worden.

Titanium

Bent u op zoek naar titanium constructies? Klik dan hier: