Prothetisch Instrumentarium

Prothetisch instrumentarium

Slechts een beperkt aantal instrumenten is nodig om de prothetiek uit te voeren

  • hex driver
  • single slot driver
  • square driver

Drivers

De meeste abutments kunnen worden vastgedraaid met behulp van de Dyna hex driver. Deze zeskantige driver is beschikbaar in 4 typen: een hoekstukversie voor gebruik tussen elementen, een kort, standaard en lang type.

Extensie abutments kunnen worden vastgedraaid met een single slot driver (sleuf schroevendraaier).

De nieuwste ball abutments en het directe tijdelijke abutment recht op kronen kunnen worden vastgedraaid met een square driver. De eerdere ball abutments hebben een hexagon connectie bovenin en maken daarom nog steeds gebruik van de hex drivers.

Elk van de Dyna drivers kan worden gebruikt in combinatie met de Dyna torque-sleutel middels rotorbits, zodat de abutments, indien nodig, op torque kunnen worden gezet (30 Ncm voor alle abutments, maar 35 Ncm voor extensie abutments)

Healing abutments en afdrukstiften zonder octa worden handvast vastgedraaid.

Er is een rotorbit van 4×4 mm beschikbaar voor alle octadrivers om meer grip te krijgen bij het met de hand vast schroeven van een abutment. Voor de instrumenten met hoekstuk aansluiting is een rotorbit ISO1797-adapter beschikbaar.

prothetisch

Torque Wrench

De Torque Wrench is een instrument voor het bepalen van de torque dat tijdens plaatsing wordt toegepast op Dyna implantaten of prothetische abutments. De wrench wordt geleverd met een torqueschaal van max. 45Ncm (TW-45-1) en kan samen met 2 rotorbits worden geleverd.

Het rotorbit ISO1797 / schacht (art.nr. C8381) wordt gebruikt voor alle boren en instrumenten met hoekstuk aansluiting. Het rotorbit 4x4mm vierkant (art.nr. C8521) wordt gebruikt voor alle instrumenten met een T.W.-aansluiting. Een pijl en de woorden IN / OUT op de ratelkop geven de draairichting aan. Zie de Torque Wrench bijsluiter voor verdere instructies.

  • Mechanische schade aan hoekstuk instrumenten kan optreden boven een torque van 50Ncm. Gebruik dan een T.W.- instrument/driver in combinatie met de Torque Wrench in combinatie met het rotorbit 4x4mm vierkant
  • Gebruik Hexagonale schroevendraaier 5181RL niet in een handstuk met motor, maar alleen in combinatie met het rotorbit en Torque Wrench.
  • De keuze van de torque in een bepaald geval moet de aanbevelingen van Dyna omvatten, evenals de gegevens uit de literatuur en de feitelijke klinische situatie.
  • Lees de bijsluiter aandachtig voor het beoogde gebruik, reinigings- en sterilisatieproces.