Vaste prothetiek

Vaste prothetiek

Het all-fit-all abutmentsysteem bestaat uit abutments voor uitneembare structuren en vaste opties zoals kronen en bruggen op Dyna Helix / Dyna Octalock implantaten, gecementeerd of geschroefd. De uitstekende eigenschap van de Dyna Octalock® verbinding voorkomt loskomen van de abutmentschroef, microlekkage en zorgt voor een betrouwbare afdruktechniek.

  • één conische verbinding
  • alle abutments passen op alle implantaattypes
  • slechts één universele fixatieschroef

Verschillende abutment-systemen voor zowel cementeerbare als schroefbare vaste prothetiek is op de Dyna Helix-implantaten beschikbaar. Optimale esthetiek kan eenvoudig worden bereikt door verschillende abutments te individualiseren.

Vaste prothetiek

Healing abutments

Healing abutments worden gebruikt voor het vormgeven van de mucosa tijdens het genezingsproces en zijn voor eenmalig gebruik. Afhankelijk van het type constructie dat moet worden gemaakt, kunnen verschillende typen worden gekozen. Door middel van de markeringen kan de hoogte van het definitieve abutment eenvoudig worden bepaald.

De healing abutments voor vaste constructies ø 5 mm zijn verkrijgbaar in de hoogtes 2 mm, 4 mm en 6 mm. Hoogtemarkeringen zijn weergegeven op 2, 3 en 4 mm. Het hoogste healing abutment is 6 mm. Het Healing abutment ø 6 mm heeft slechts één markering op 3 mm en wordt gebruikt om de sulcus voor te bereiden op de angled abutments.

Vaste prothetiek

Temporary abutments

De Dyna Direct Temporay abutment octa is verkrijgbaar in twee versies, de rechte voor kronen en de conische voor kronen en bruggen. De reguliere Temporary abutment blijft ook verkrijgbaar met, of zonder octa en worden geleverd met een universele abutment schroef.

Straight abutments

De Titanium straight en straight XL abutments zijn individueel te slijpen. Op die manier kan de chamfer lijn de gingiva volgen om vervolgens de antirotatie voor de kroon te bewerkstelligen. Alle abutments worden geleverd met een universele steunschroef. De laagste versie is speciaal ontwikkeld voor het Dyna Helix TM implantaat.

Ti-Base abutment

Het Ti-Base abutment (81BA) dient als universele basis voor het aanbrengen van mesostructuren. De vormgeving is gebaseerd op die van Sirona en kan dus in combinatie met de Sirona scanbody voor de Bluecam of Omnicam gebruikt worden. Dyna heeft ook een TiBase ScanPost (81BAL) beschikbaar. Voor de uiteindelijke restauratie moet daarbij het originele TiBase-abutment (81BA) worden gebruikt.

De andere twee Ti-Base abutments, één met een 1 mm breder platform voor de kroon of brug (81BA1), één voor gebruik in combinatie met Dyna Helix TM (81BA0), kunnen vanwege het andere platform niet worden gebruikt in combinatie met Sirona software. Ti-Base abutments zijn zeer goed bruikbaar voor CADCAM-structuren en daarom is er een bibliotheek beschikbaar voor Trios en 3Shape software. In de bibliotheek komen alle drie de Ti-Base-abutments aan bod.

Vaste prothetiek

Angled abutments

De Titanium Angled (18°) abutments zijn individueel te slijpen. Op die manier kan de chamfer lijn de gingiva volgen om vervolgens de antirotatie voor de kroon te bewerkstelligen. Alle abutments worden geleverd met een universele steunschroef. De laagste versie is speciaal ontwikkeld voor het Dyna Helix TM implantaat.

 

Anatomic abutments (straight/ angled)

Anatomic abutments bieden maximale flexibiliteit. Verschillende versies voor kiezen, snijtanden en premolaren zijn beschikbaar, met een hoekig of recht type voor de snijtanden en premolaren. Elk type is verkrijgbaar in 3 verschillende gingivahoogtes.

Vaste prothetiek

Universal castable abutments

Zowel geschroefde als ook gecementeerde constructies kunnen worden vervaardigd met de universal abutment met octagon. Dit abutment is beschikbaar in een castable (POM) versie.