Uitneembare prothetiek

Uitneembare prothetiek

Er zijn verschillende soorten oplossingen voor de overkappingsprothese beschikbaar. De keuze van het attachment hangt af van de situatie en van de voorkeuren, evenals de indicaties van het specifieke attachment.

  • één conische verbinding
  • alle abutments passen op alle implantaattypes

Benodigd instrumentarium:

Healing abutmentsHex driver (5181S)
Magneet abutmentsHex driver (5181S)
Ball abutmentsSquare driver (10ST1)
Locator abutmentsLocator square driver (8926)
Single slot driver (5081S)
CM LOC abutmentsCM LOC screwdriver (0700 0206)
Universal abutmentsHex driver (5181S)
CADCAM barHex driver (5181S)
uitneembare prothetiek

Healing abutments

Healing abutments worden gebruikt voor het vormen van het slijmvlies tijdens het genezingsproces en zijn voor eenmalig gebruik. Afhankelijk van het type constructie dat moet worden gemaakt, kunnen verschillende typen worden gekozen. Door middel van de markeringen kan de hoogte van het definitieve abutment eenvoudig worden bepaald.

Het standaard healing abutment ø 4 mm heeft een totale hoogte van 4 of 6 mm. Ze hebben allebei een hoogtemarkering op 2 mm en de grootste heeft ook een hoogtemarkering op 4 mm.

uitneembare prothetiek

Magneet abutments

Een verminderd tandenstelsel dat wordt gebruikt om een overkappingsprothese vast te houden is een belangrijke factor die niet alleen in hoge mate de alveolaire botresorptie voorkomt, maar ook de stabilisatie van de prothese verhoogt. In dit opzicht is de verdeling van de belasting een belangrijke factor. Magnetisch vastgehouden overkappingsprothesen dragen geen nadelige zijdelingse krachten over aan het ondersteunende element, wat helpt bij het handhaven van een gunstige klinische situatie

Ball abutments

Het Dyna ball attachment bestaat uit een ball abutment en een Dalbo matrix. Dyna ball abutments zijn bedoeld voor het vergroten van de retentie van (gedeeltelijke) protheses die op implantaten worden ondersteund. De bijbehorende matrixes zijn van Cendres + Métaux.

Dyna Locator abutments

De Dyna Locator abutment is gebaseerd op het Locator-systeem vervaardigd door Zest Inc., VS. Het systeem bestaat uit een titanium Extension abutment met titanium locator abutment met titanium coating. Dankzij de all-fit-all connectie past het Dyna Locator abutment op alle Dyna Helix-implantaten.

De Dyna Locator abutment octa kan worden verwijderd of in positie worden geschroefd met behulp van de Locator Square Driver 15 mm (Zest Inc.) met 30 Ncm. In het geval dat de Locator abutment loskomt van het verlengde abutment, kunt u het opnieuw verschroeven met de Dyna Torq Wrench met 35 Ncm en de Dyna Single Slot Driver.

uitneembare prothetiek

Dyna CM LOC abutments

Het CM LOC attachmentsysteem biedt het speciale voordeel van een breed scala aan klinische toepassingen dankzij de unieke compensatiefunctie die wordt geboden via het abutment. Dankzij het speciale systeem kunnen afwijkingen tot 60 ° (± 30 °) worden gecorrigeerd, waardoor de slijtage aanzienlijk wordt verminderd.

  • implantatieafwijking mogelijk tot 60 °, tot 30 ° voor Dyna Helix TM
  • functionele en eenvoudige toepassing
  • spanningsvrije plaatsing van de prothese
  • modulair totaalsysteem

Universal castable abutments

Zowel geschroefde als ook gecementeerde constructies kunnen worden vervaardigd met de universal abutment met octagon. Dit abutment is beschikbaar in een castable (POM) versie.

CADCAM-bar

Als implantaat fabrikant combineert Dyna Dental Engineering geavanceerde technieken met een hoog vakmanschap. De medewerkers van het Dyna scancentrum hebben ervaring met het aanpassen en frezen van suprastructuren. Ze streven ernaar om alleen producten van hoge kwaliteit te leveren.

digitaal - CADCAM